Όροι κράτησης

Όροι και Προϋποθέσεις Ενοικιάσεως

Τι πρέπει να γνωρίζετε πριν προχωρήσετε σε κράτηση.

ΗΛΙΚΙΑ ΟΔΗΓΟΥ

Ο Ενοικιαστής/Κύριος Οδηγός και οι Επιπλέον Οδηγοί πρέπει να έχουν συμπληρώσει το 23ο έτος της ηλικίας τους για τα Γκρουπ A, B, C και 25ο έτος για όλα τα άλλα Γκρουπ.

ΔΙΠΛΩΜΑ ΟΔΗΓΗΣΗΣ

Οι οδηγοί πρέπει να έχουν ισχύουσα Άδεια Οδήγησης τουλάχιστον για ένα χρόνο. Διεθνής Άδεια Οδήγησης είναι απαραίτητη για όλους τους οδηγούς που δεν έχουν δίπλωμα Ευρωπαϊκής Ένωσης.

ΑΣΦΑΛΕΙΑ

Όλοι οι εξουσιοδοτημένοι οδηγοί είναι ασφαλισμένοι με:

 • Ασφάλεια Απαλλαγής Ευθύνης (CDW)
  • Ο ενοικιαστής είναι απαλλαγμένος για ζημιές προς τρίτους. Τα αυτοκίνητα μας είναι πλήρως καλυμμένα με Ασφάλεια Αυτοκινήτου, σύμφωνα με την Ελληνική Νομοθεσία.
 • Πλήρη Απαλλαγή Ευθύνης (FDW)
  • Ο ενοικιαστής είναι πλήρως απαλλαγμένος για ζημιές στο όχημα, εκτός των αυτοκινήτων της κατηγορίας EV και  EV SUV, στις οποίες υπάρχει ποσό συμμετοχής 375,00 € (βλ. εξαιρέσεις). Η FDW επίσης καλύπτει θραύση κρυστάλλων, φωτιά, και ζημιές στα λάστιχα και την μηχανή που μπορούν να επισκευαστούν.
 • Ασφάλεια προς Τρίτους (TPI)
  • Μέχρι 1.000.000,00 € για φυσικά πρόσωπα και μέχρι 1.000.000,00 € για υλικές ζημιές.
 • Ασφάλεια Κλοπής (TPC)
  • Σε περίπτωση κλοπής, ο ενοικιαστής είναι απαλλαγμένος από κάθε ευθύνη(βλ. εξαιρέσεις).
 • Προσωπική Ασφάλεια Ατυχήματος (PAI)
  • Καλύπτει τους επιβάτες του οχήματος σε περίπτωση τραυματισμού ή θανάτου από ατύχημα.

Οι καλύψεις υπόκεινται στους γενικούς όρους του συμβολαίου της Εταιρείας μας με την Ασφαλιστική Εταιρεία.

Σε περίπτωση ατυχήματος πρέπει να μας ενημερώσετε άμεσα και να πάρετε μια Δήλωση Ατυχήματος από την Ασφαλιστική Εταιρεία. Χωρίς Δήλωση Ατυχήματος ο ενοικιαστής είναι υπεύθυνος για το σύνολο των επισκευών. Με την Δήλωση Ατυχήματος ο ενοικιαστής καλύπτεται πλήρως για ζημιές στο όχημά του (εκτός εξαιρέσεων).

Οι ασφάλειες ισχύουν και σας καλύπτουν μόνο για την διάρκεια ενοικίασης που αναγράφεται στο Μισθωτήριο Συμβόλαιο. Σε περίπτωσης καθυστέρησης σας παρακαλούμε επικοινωνήστε τηλεφωνικά μαζί μας για να αλλάξουμε το Μισθωτήριο Συμβόλαιο. Μπορεί να υπάρξει έξτρα χρέωση ισόποση το πολύ με 1 ημέρα ενοικίασης.

Η Ασφάλεια δεν σας καλύπτει:

 • Για οδήγηση υπό την επήρεια αλκοόλ, υπό την επήρεια φαρμάκων ή/και ναρκωτικών, σε μη ασφαλτοστρωμένους δρόμους, σε απαγορευμένες περιοχές, και για εμφανείς πράξεις αμέλειας. Σε αυτές τις περιπτώσεις ο ενοικιαστής είναι πλήρως υπεύθυνος για την αποκατάσταση των ζημιών.
 • Για ατυχήματα που προκαλούνται από Οδηγό που δεν αναγράφεται στο Μισθωτήριο Συμβόλαιο.
 • Για ζημιές στο εσωτερικό του αυτοκινήτου, για ζημιές από αμέλεια ή κακή χρήση του αυτοκινήτου.
 • Για προσωπικά αντικείμενα σε περίπτωση κλοπής.
 • Για κλοπή του αυτοκινήτου λόγω αμέλειας (πχ. αν ξεχάσετε τα κλειδιά στην μίζα)
 • Για ζημιές στο κάτω μέρος και τους τροχούς σε περίπτωση επικίνδυνης και οδήγησης εκτός δρόμου.

ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΕΣ ΠΑΡΑΒΑΣΕΙΣ ΚΑΙ ΠΡΟΣΤΙΜΑ

Πρόστιμα και διοικητικές παραβάσεις από παραβιάσεις του ΚΟΚ κατά την διάρκεια της ενοικίασης βαρύνουν εξολοκλήρου τον ενοικιαστή.

ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΚΑΥΣΙΜΩΝ / ΦΟΡΤΙΣΗΣ

Ο ενοικιαστής υποχρεούται να επιστρέψει το όχημα με την ίδια ποσότητα καυσίμου / φόρτισης που το παρέλαβε, σε διαφορετική περίπτωση είναι υποχρεωμένος να πληρώσει την διαφορά καυσίμου / φόρτισης. Ειδικά για τα ηλεκτροκίνητα αυτοκίνητα o ενοικιαστής υποχρεούται να επιστρέψει το όχημα με το επίπεδο της μπαταρίας να είναι τουλάχιστον 30%. Εφόσον αυτό είναι μικρότερο, τότε θα ισχύσει επιπλέον χρέωση 15,00 €. Ο ενοικιαστής θα κληθεί να αποζημιώσει πλήρως απώλεια ή ζημιά στο καλώδιο φόρτισης του αυτοκίνητου. Το κόστος διαφέρει ανά μοντέλο και κατασκευαστή.

Τα οχήματα που παραδίδονται εκτός ωρών λειτουργίας γραφείου έχουν τουλάχιστον μισό ρεζερβουάρ με καύσιμο, αρκετό για να οδηγήσετε οπουδήποτε στην Κρήτη. Επιπλέον μπορούμε να σας υποδείξουμε το πλησιέστερο βενζινάδικο. Έχετε την δυνατότητα να προπληρώσετε για να σας παραδώσουμε το αυτοκίνητό σας με γεμάτο ρεζερβουάρ καυσίμου, επιλέγοντας το αντίστοιχο πεδίο από τα extras, και θα επιστρέψετε το όχημα με το λιγότερο δυνατό καύσιμο (δεν δίδεται αποζημίωση για μη χρησιμοποιούμενο καύσιμο). Η δυνατότητα αυτή δεν παρέζχεται στα ηλεκτροκίνητα αυτοκίνητα.

ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΕΝΟΙΚΙΑΣΗΣ

Ελάχιστη διάρκεια ενοικίασης 1 ημέρα (εκτός αν υπάρχει διαφορετικός περιορισμός για συγκεκριμένη τοποθεσία παράδοσης). Καθυστέρηση μίας ώρας στην επιστροφή του οχήματος δεν έχει χρέωση. Καθυστέρηση επιστροφής πάνω από 1 ώρα χρεώνεται με το ισόποσο 1 ημέρας ενοικίασης.

ΦΟΡΟΙ

Όλες οι τιμές περιλαμβάνουν ΦΠΑ 24%.

24ΩΡΗ ΟΔΙΚΗ ΒΟΗΘΕΙΑ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΚΡΗΤΗ

Παρέχουμε 24ωρη Οδική Βοήθεια σε όλη την Κρήτη.

ΚΑΘΑΡΙΣΜΟΣ ΚΑΙ ΣΥΝΤΗΡΗΣΗ

Όλα τα οχήματά μας είναι πλήρως συντηρημένα και παραδίδονται στον πελάτη καθαρά.

ΠΡΟΣΘΕΤΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ / EXTRAS:

ΕΠΙΠΛΕΟΝ ΟΔΗΓΟΣ

Κάθε επιπλέον οδηγός θα σας κοστίσει 3,00 €/ημέρα (maximum 2 επιπλέον οδηγοί).

ΠΑΙΔΙΚΑ ΚΑΘΙΣΜΑΤΑ

Ενημερώστε μας για την ηλικία των νεότερων μελών της οικογενείας σας. Κάθε κάθισμα κοστίζει 2,00 €/ημέρα.

ΟΔΙΚΟΣ ΧΑΡΤΗΣ ΚΡΗΤΗΣ / GPS

Με κάθε ενοικίαση παρέχεται δωρεάν λεπτομερής Οδικός Χάρτης της Κρήτης. Επιπλέον, μπορείτε να κρατήσετε εκ των προτέρων ένα GPS με χρέωση 5,00 €/ημέρα.

ΥΠΗΡΕΣΙΑ WIFI

Μείνετε συνδεδεμένοι στο διαδίκτυο σε όλη την διάρκεια των διακοπών σας με την επιλογή της υπηρεσίας Wifi! Το πακέτο του εξοπλισμού περιλαμβάνει ένα φορητό Wifi Router, έναν φορτιστή, έναν αντάπτορα, και μία κάρτα SIM. Η ενοικίαση της συσκευής Wifi κοστίζει 6,00 € την ημέρα, για 1 GB χρήσης ανά ημέρα, για όσες ημέρες διαρκεί η μίσθωση του αυτοκινήτου, ενώ τα ΜΒ εφόσον δεν χρησιμοποιηθούν για κάποια ημέρα, δε μεταφέρονται στην επόμενη. Σε περίπτωση απώλειας ή καταστροφής του εξοπλισμού, το ποσό των 60,00 € θα χρεώνεται για την αντικατάστασή του.

ΠΑΡΑΔΟΣΗ ΚΑΙ ΠΑΡΑΛΑΒΗ

Χωρίς χρέωση για τους περισσότερους προορισμούς που αναγράφονται στο σύστημα κρατήσεων μας. Παράδοση ή/και Παραλαβή σε μερικούς προορισμούς μπορεί να έχει έξτρα χρέωση. Επικοινωνήστε μαζί μας για περισσότερες πληροφορίες. Παράδοση ή/και Παραλαβή εκτός των ωρών λειτουργίας του γραφείου (22:00-08:00) χρεώνεται με 20,00 €.

ΜΕΤΑΦΟΡΑ ΜΕ ΠΛΟΙΟ / ΕΚΤΟΣ ΣΥΝΟΡΩΝ

Μεταφορά με Πλοίο εκτός Κρήτης. Όλες οι ασφαλιστικές καλύψεις ακυρώνονται και ο ενοικιαστής είναι υπεύθυνος για οποιαδήποτε ζημιά προκληθεί αν το όχημα είναι εκτός Κρήτης.

ΕΝΟΙΚΙΑΣΕΙΣ ONE WAY

Όλα τα οχήματα μπορούν να παραδοθούν σε ένα σημείο και να παραληφθούν από άλλο αν υπάρχει προσυνεννόηση και αναγράφεται στο Μισθωτήριο Συμβόλαιο (ενδέχεται να υπάρχει έξτρα χρέωση, επικοινωνήστε μαζί μας).

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΩΝ

Σε εξαιρετικές περιπτώσεις (πχ. σε τελευταίας στιγμής παράταση ενοικίασης από τον προηγούμενο πελάτη) η εταιρεία μας διατηρεί το δικαίωμα να σας παραδώσει ένα αντίστοιχο αυτοκίνητο από το ίδιο Γκρουπ ή να σας παραδώσει ένα αυτοκίνητο από μεγαλύτερο Γκρουπ χωρίς παραπάνω χρέωση.


Απαντάμε στις Ερωτήσεις σας!

1. Ποιες Ασφάλειες περιλαμβάνονται στις τιμές; Έχω Μικτή Ασφάλεια;

Θέλουμε να μετακινηθείτε και να ανακαλύψετε την Κρήτη με πλήρη κάλυψη. Ένα πλήρες ασφαλιστικό πακέτο συμπεριλαμβάνεται στις τιμές μας: Ασφάλιση προς Τρίτους, Μικτή Ασφάλεια χωρίς απαλλαγή, Ασφάλεια Επιβατών, και Ασφάλεια Κλοπής Αυτοκινήτου.

Οι τιμές μας περιλαμβάνουν ελεύθερα χιλιόμετρα.

Προσφέρουμε μια ποικιλία από πρόσθετες υπηρεσίες, από GPS και παιδικά καθίσματα έως επιπλέον οδηγούς και Wifi. Όλες οι επιπλέον χρεώσεις υπολογίζονται αυτόματα και προστίθενται στο σύνολο σας. Για ορισμένα μοντέλα ή ομάδες αυτοκινήτων ορισμένες υπηρεσίες (όπως το GPS ή το WiFi) συμπεριλαμβάνονται στην τιμή ενοικίασης, και όταν τα προσθέσετε δεν θα χρεωθείτε.

Όλοι οι οδηγοί πρέπει να έχουν ισχύουσα Άδεια Οδήγησης τουλάχιστον για ένα χρόνο. Διεθνής Άδεια Οδήγησης είναι απαραίτητη για όλους τους οδηγούς που δεν έχουν δίπλωμα Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Η Αστυνομική σας Ταυτότητα ή το Διαβατήριο σας (σε ισχύ) είναι επίσης απαραίτητα, όπως και μια πιστωτική κάρτα στο όνομά του οδηγού, αποδεκτή από την Εταιρεία μας.

ΠΡΟΣΟΧΗ: Τα πρωτότυπα έγγραφα είναι απαραίτητα κατά την παράδοση του αυτοκινήτου. Δεν επιτρέπονται φωτογραφίες ή / και φωτοαντίγραφα της άδειας οδήγησης, της ταυτότητας, ή του διαβατηρίου, και θα αναγκαστούμε να ακυρώσουμε την κράτησή σας με δικά σας έξοδα σε περίπτωση που δεν παρασχεθούν πρωτότυπα ταξιδιωτικά έγγραφα.

Αν φτάνετε αεροπορικώς, το προσωπικό μας θα σας περιμένει στην Αίθουσα Αφίξεων (μόλις βγαίνετε από την Αίθουσα Παραλαβής Αποσκευών), με μια ταμπέλα με το όνομά σας και το όνομα της Εταιρείας μας.

Αν φτάνετε με πλοίο, θα σας περιμένουμε στον Σταθμό Επιβατών του Λιμανιού Ηρακλείου με μια ταμπέλα με το όνομά σας και το όνομα της Εταιρείας μας.

Το προσωπικό μας είναι ενήμερο για την άφιξή σας και τυχόν καθυστερήσεις. Θα σας περιμένουν για να σας παραδώσουν το αυτοκίνητό σας, ακόμα και αν υπάρχει καθυστέρηση, χωρίς έξτρα χρέωση.

Αν έχετε επιλέξει να παραλάβετε το αυτοκίνητο σας στο Ξενοδοχείο σας, θα σας συναντήσουμε στον χώρο της Ρεσεψιόν.

Εάν έχετε πρόβλημα να βρείτε το προσωπικό μας επικοινωνήστε μαζί μας ✆ +30 2810 330 636.

 

Παραδίδουμε και παραλαμβάνουμε τα αυτοκίνητα σε όλη την Κρήτη, συμπεριλαμβανομένων Αεροδρομίων, Λιμανιών, και Ξενοδοχείων. Παράδοση ή/και Παραλαβή σε μερικές τοποθεσίες έχει παραπάνω χρέωση, που υπολογίζεται αυτόματα από το σύστημά μας, οπότε οι τιμές που βλέπετε είναι τελικές.

Μπορείτε να ακυρώσετε την κράτηση σας χωρίς χρέωση έως 3 ημέρες πριν την ενοικίαση του αυτοκινήτου για την Χαμηλή Περίοδο, και έως 7 ημέρες πριν την ενοικίαση του αυτοκινήτου για την Υψηλή Περίοδο. Σε περίπτωση ακύρωσης εκτός των παραπάνω χρονικών ορίων η προκαταβολή δεν επιστρέφεται.

ΦΠΑ 24% καθώς και όλοι οι φόροι περιλαμβάνονται σε όλες τις τιμές.

back to top